Bavette rollade met groene pesto

Bavette rollade van de BBQ

Bavette? Bawatte?

Bavette is een mooi stuk vlees wat steeds meer bekendheid krijgt in Nederland. De Bavette wordt ook wel een vanglap of een vinkelap genoemd. Dit magere stuk rundvlees komt uit de flank van het rund en is hierdoor heerlijk mals. Op de BBQ komt dit vlees écht tot zijn recht! En vandaag gaan we er een rollade van maken!

Wat heb je nodig:

Ingrediënten:

  • Bavette
  • Groene pesto
  • Pijnboompitten
  • (Buffel) Mozarella
  • Serranoham
  • Zongedroogde tomaten

Alles klaarzetten en vlinderen

We beginnen met alle ingrediënten klaar te zetten en de Bavette te vlinderen.

Het `vlinderen` van de bavette houdt in dat je hem horizontaal doormidden snijdt, zodat je hem als een boek open kunt klappen. Ik heb hem over de lange kant ingesneden. Zodat je hem over de lengte opent.

Let er op bij het vlinderen dat wanneer hij opgerold is en je hem later gaat aansnijden dat je dan tegen de draad van het vlees in snijdt, voor een nog malser mondgevoel.

Bavette Rollade

Vullen die bavette

Wanneer de bavette open is, smeren we de ‘binnenkant’ in met groene pesto.

Vervolgens leggen we daar de plakjes serranoham overheen.

Daaroverheen gaan de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en als laatste plukken we de (buffel)mozzarella er overheen.

Bavette Rollade insmeren met groene pesto
Bavette Rollade

Oprollen en op de BBQ

Dan rollen we voorzichtig de Bavette op tot een rollade, en binden we hem dicht met een aantal stukjes slagerstouw, goed strak aantrekken!

Vervolgens plaatsen we een kernthermometer en gaat we naar de BBQ.

De opstelling die we vandaag maken is de ene helft indirect en de andere helft direct. We mikken dan op een BBQ temperatuur van ± 170°C indirect en ±220°C direct.

We beginnen met het garen op het indirecte gedeelte en gaan voor een kerntemperatuur van 45°C.

Wanneer de kerntemperatuur van 45°C is bereikt halen we thermometer er uit deze zou anders kapot kunnen gaan tijdens het grillen.

Dan grillen de rollade ± 2 minuutjes per kant af voor de mooie grilstreepjes en is de rollade gaar als hij kerntemperatuur van 53°C heeft. Dit kun je dan meten met je handthermometer.

Bavette Rollade

Aansnijden en eet smakelijk

Eet smakelijk!

Bavette Rollade

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

BBQ Shop Flakkee

BBQ Shop Flakkee een webshop voor en door enthousiaste BBQ-ers.

Adres

BBQ Shop Flakkee
Burgemeester Sterkplein 23
3244BA  Nieuwe-Tonge
Bezoek en afhalen op afspraak.
Op zondag gesloten.

KVK & BTW

KvK: 24435612
BTW-ID: NL001711228B02

Algemene voorwaarden

Contact

E: info@bbqshopflakkee.nl
T: 06 - 19 29 37 77

Niet op zondag!

BBQ, Barbecue, Grillen, Barbecuen, Buitenkeuken, Buiten koken, Outdoor Cooking, Dry Rubs, BBQ Sauce, BBQ Saus, Kruiden, Specerijen, Houtskool, Lumpwood Charcoal, Aanmaakblokjes, Aanmaakwokkels, Low and slow, Weber, Big Green Egg, Kamado, Hot & fast, Rookhout, Rookchunks, Rooksnippers, Rookmot, Smokewood, Smoke, YAKINIKU, KAMADO