Bavette rollade met groene pesto
Bavette rollade van de BBQ
Bavette? Bawatte?
Bavette is een mooi stuk vlees wat steeds meer bekendheid krijgt in Nederland. De Bavette wordt ook wel een vanglap of een vinkelap genoemd. Dit magere stuk rundvlees komt uit de flank van het rund en is hierdoor heerlijk mals. Op de BBQ komt dit vlees écht tot zijn recht! En vandaag gaan we er een rollade van maken!
Wat heb je nodig:
- BBQ met deksel met een directe en indirecte zone
- Hittebestendige handschoenen
- Kernthermometer
- Houtskool en aanmaakwokkels
- Scherp mes
- Snijplank
- Mengkom
- Slagerstouw
Ingrediënten:
- Bavette
- Groene pesto
- Pijnboompitten
- (Buffel) Mozarella
- Serranoham
- Zongedroogde tomaten
Alles klaarzetten en vlinderen
We beginnen met alle ingrediënten klaar te zetten en de Bavette te vlinderen.
Het `vlinderen` van de bavette houdt in dat je hem horizontaal doormidden snijdt, zodat je hem als een boek open kunt klappen. Ik heb hem over de lange kant ingesneden. Zodat je hem over de lengte opent.
Let er op bij het vlinderen dat wanneer hij opgerold is en je hem later gaat aansnijden dat je dan tegen de draad van het vlees in snijdt, voor een nog malser mondgevoel.
Vullen die bavette
Wanneer de bavette open is, smeren we de ‘binnenkant’ in met groene pesto.
Vervolgens leggen we daar de plakjes serranoham overheen.
Daaroverheen gaan de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en als laatste plukken we de (buffel)mozzarella er overheen.
Oprollen en op de BBQ
Dan rollen we voorzichtig de Bavette op tot een rollade, en binden we hem dicht met een aantal stukjes slagerstouw, goed strak aantrekken!
Vervolgens plaatsen we een kernthermometer en gaat we naar de BBQ.
De opstelling die we vandaag maken is de ene helft indirect en de andere helft direct. We mikken dan op een BBQ temperatuur van ± 170°C indirect en ±220°C direct.
We beginnen met het garen op het indirecte gedeelte en gaan voor een kerntemperatuur van 45°C.
Wanneer de kerntemperatuur van 45°C is bereikt halen we thermometer er uit deze zou anders kapot kunnen gaan tijdens het grillen.
Dan grillen de rollade ± 2 minuutjes per kant af voor de mooie grilstreepjes en is de rollade gaar als hij kerntemperatuur van 53°C heeft. Dit kun je dan meten met je handthermometer.
BBQ Shop Flakkee
BBQ Shop Flakkee een webshop voor en door enthousiaste BBQ-ers.
Adres
BBQ Shop Flakkee
Burgemeester Sterkplein 23
3244BA Nieuwe-Tonge
Bezoek en afhalen op afspraak.
Op zondag gesloten.
0 reacties