Kipshoarma met Shawarma kruiden van Angus & Oink
Kipshoarma met Shawarma kruiden van Angus&Oink
Shoarma, Shawarma, Swarma je kunt het op heel veel manieren schrijven. En op misschien nog wel meer manieren bereiden.
Hieronder de beschrijving zoals ik de het de laatste keer gemaakt heb. Met de Shawarma kruiden van Angus&Oink en het spit van Spit On Fire. Heb je geen rotisserie geen probleem je kunt ze ook op saté spiesen maken.
Wat heb je nodig:
- BBQ met deksel en indirecte zone
- Hittebestendige handschoenen
- Kernthermometer
- Houtskool en aanmaakwokkels
- Shawarma kruiden van Angus&Oink
- Mes
- Snijplank
- Rotisserie met spies (of satéprikkers)
- Mengkom
Ingrediënten:
- Kipdijfilet
- Olijfolie
- Knoflooksaus
Kruiden en kipdijflet
We beginnen met het kruiden van de kipdijfilet.
We doen alle kippendijen in een kom en voegen wat olijfolie toe voor een plaklaagje. (Goede hulp is altijd welkom 😉 )
Daarna strooien we de kruiden er overheen en mengen alles goed door en laten dit minimaal 1 uur in de koelkast afgedekt marineren.
Rijgen op de spies
Wanneer het vlees goed bedekt is met kruiden en een poosje in de koeling heeft staan trekken kan het aan de spies geregen worden.
Ik rijg de dijfilet om en om over de punten van de klauwen, en probeer zo te beginnen dat ik eindig met al het vlees in de midden van de spies.
Heb je geen rotisserie dan kun je blokjes snijden van de kip en aan satestokjes rijgen, en die vervolgens op de BBQ bakken.
BBQ voorbereiden
Dan gaan we naar de BBQ toe om deze voor te bereiden.
Uiteraard beginnen we met het verwijderen van overtollig as en kleine stukjes houtskool. Om vervolgens houtskool bij te vullen. Ook hier had ik weer goede hulp 🙂
De opstelling die ik gemaakt heb is aan 1 kant houtskool en aan de andere kant een lekbakje. Zo zorg je er voor dat je 1 hete zone hebt en en een koudere zone.
Het lekbakje vangt eventueel vet op wat anders helemaal onderin je BBQ terecht zou komen, wat ongewenst en lastig schoonmaakwerk op zou leveren.
Draaien maar
Na het plaatsen van kernthermometer kan de rotisserie aangezet worden, en draaien maar!
Je kunt er op wachten tot een kerntemperatuur van 70 graden en alles snijden, maar je kunt ook als de buitenkant een mooi korstje heeft en gaar is dit er af snijden om vervolgens de spies terug te plaatsen en dit te herhalen tot alles gaar is.
Heerlijk op een pita broodje met knoflooksaus.
Eet smakelijk!
1 Reactie
Een reactie versturen
BBQ Shop Flakkee
BBQ Shop Flakkee een webshop voor en door enthousiaste BBQ-ers.
Adres
BBQ Shop Flakkee
Burgemeester Sterkplein 23
3244BA Nieuwe-Tonge
Bezoek en afhalen op afspraak.
Op zondag gesloten.
Wat leuk deze blog op je website.
Goed uitgelegd en leuke foto’s.